Erfaringer fra Lean-studie

25. april 2023

Nysgjerrig på hvordan det er å være student på en modulutdanning? Til høsten tilbyr Fagskolen Innlandet en 5 stp. modul i Lean med 2 av 3 samlinger i Fjellregionen. Den første samlingen blir på Fagskolen på Gjøvik/Lean-laben på Raufoss. Kjell Thore Magnussen jobber som LEAN-leder på Røros dører og vinduer, og har nylig fullført en 10 stp modul i LEAN. En gruppe på 13 studenter fra Fjellregionen fulgte denne modulen og samlet seg på Tynset studie- og høgskolesenter for å følge Teams-undervisning og jobbe med gruppearbeid. Her kan du lese hans erfaringer som student på modulutdanning i Lean:

Dette var en godt lagt opp modul med faglig godt innhold. At første samling over 3 dager foregikk på Gjøvik, var veldig positivt. Da hadde vi litt tid til å bli kjente vi som gikk modulen og fikk en god start på det hele med 3 dager fylt med fag. Å innom Raufossmiljøet og samtidig LEAN Lab ser jeg på som en veldig positiv del av oppstarten og noe som gav inspirasjon og gnist til fortsettelsen av dette løpet. Likte godt den blandingen av at læreren presenterte fagstoff og at så mange eksterne bedrifter var inne og fortalte om sitt LEAN-arbeid. Vi har her fått hørt både positive og negative erfaringer og man lærer av begge deler.

Dette studiet passer bra til de som ikke har noe erfaring  med LEAN, men det passer også de som har drevet med dette en tid. Man får enda flere knagger å henge tingene på. Organiseringa videre i modulen med muligheter for samlinger på Tynset for de som kan, men også Teams fungerte veldig bra, flott at det var satt av tid etter hver samling for å jobbe sammen i gruppene. 

Fagskolen Innlandet sin evalueringsundersøkelse hos studentene på denne modulen viste også at studentene var meget godt fornøyd med å benytte Tynset studie- og høgskolesenter som arena for teams-samlinger. Dette er nyttige tilbakemeldinger for oss å ta med oss, da vi ønsker å være en aktør som legger til rette for gode forhold for studenter, både nettbasert og med fysiske samlinger.

Les mer om modulen Lean prinsipper og verktøy, Industri 5.0 her. 

 

Kjell Thore Magnusson, som har studert Lean

Kjell Thore Magnussen