Offentlige anbudsrunder

Hvordan vinne offentlige anbudsrunder?

Næringsforum i Fjellregionen og Tynset studie- og høgskolesenter inviterer alle regionale entreprenører og kommuner til kurs i offentlige anbudsrunder.

Program

09.00    Velkommen

09.05    Innledning med Marie Stubsjøen og Thore Kleppen (KPMG)

Hvordan bør kommunene tenke før de legger ut på anbud? Hvordan ser de mulige tilbyderne ut?  Hvordan kan tilbyderne organisere seg, og hva kan kommunene gjøre for å gjøre det attraktivt å levere tilbud?

10.00    Gjennomgang av anskaffelsesregelverket og anskaffelsesprosessen.

Hvordan skal man utforme anbudsdokumentene? Hva skjer i forhandlinger og hvordan forbereder man seg til dette? Hvorfor blir tilbud avvist og hvordan kan man klage? Informasjon om de nye miljøkravene og hvordan dette påvirker slike prosesser v/ Alejandro Serrando-Kristiansen

14.45    Oppsummering

Foreleserne har bred erfaring fra offentlige anskaffelsesprosesser, kjenner bygg- og anleggsbransjen generelt og lokalt, og har erfaring fra hva som er viktig for kommunene.  De er alle mye brukt som foredragsholdere.

 

Generelt så er det et ønske at næringslivet har en god forståelse for prosessen og kravene i offentlige innkjøp. I tillegg bør kommunene forstå hvordan de kan bidra til like muligheter slik at lokale leverandører kan levere tilbud.  Kurset vil være rettet mot offentlige innkjøp generelt, men med særlig vekt på bygg og anlegg. Dette er virksomheter som har særlig utfordrende betingelser for tiden, og hvor muligheten til å kunne vinne anbud i kommunene vil kunne avhjelpe situasjonen.

Målgruppe

Vi ønsker at både kommunene og næringslivet er representert på kurset. Det vil være mye å lære for begge grupper, samt i dialogen i pausene. Fra kommunen bør dette være relevant for de som er ansvar for større innkjøp, samt næringssjefer og kommunedirektører. Spesielt første del av kurset vil være rettet mot disse.

Fra næringslivet ønsker vi både styreledere, daglig ledere og de som skal utarbeid tilbud til det offentlige, inkl. nødvendige kalkulasjoner som grunnlag for dette.

Sted: Tynset studie- og høgskolesenter på NØVGS

Tidspunkt: 18. mars kl. 09.00-15.00.

Påmelding: innen 11. mars (bindende)

Pris: Kr. 980,- for medlemmer. Kr. 1400,-for ikke medlemmer. Lunsj er inkludert. Bindende påmelding.

For spørsmål, ta kontakt med Kristin Aas-Berntsen:

kristin.aas-berntsen@tynset.kommune.no eller tlf. 412 68 820

  • Påmeldingsfrist: 11. mars 2024

Dato

18. mar. 2024
Expired!

Tid

09:00 - 15:00

Sted

Tynset Studie- og høgskolesenter
Tynset Studie- og høgskolesenter
Fedraheimveien 1, 2500 Tynset

Arrangør

TSH
E-post
post@tynsetsh.no