world icon

Kreativt Webprosjekt

Dette emnet gir en grunnleggende innføring i å lage nettsider.

Studiested

Nettbasert med samlinger på Tynset

Varighet

1/2 år

Studiepoeng

7,5

Organisering

Nettbasert med 5 samlinger på Tynset

Søknadsfrist

27.08.2025

Oppstart

27.08.2025

Emnet Kreativt Webprosjekt inngår i årsenhet informasjonsteknologi. Vi vil fremover tilby flere emner i denne årsenheten.

For deg som ønsker oppdatert IT-kompetanse på bachelornivå.

Studiet kan kombineres med jobb og privatliv.

Innhold

Emnet gir grunnleggende innføring i å lage nettsider. Emnet tar for seg både de viktigste teknologiske byggeklossene, og hvordan man kan bruke kreativitet for å designe brukervennlige og visuelt tiltalende nettsider. Dette er et grunnleggende IT-emne som er egnet for alle som skal jobbe med eller ønsker innsikt i utarbeiding av websider. Det er velegnet for arbeidstakere som mangler tidligere IT-utdanning.

Emnet består av to hoveddeler. Først får du en innføring i de grunnleggende teknologiske byggeklossene for alle nettsider: HTML og CSS. Dette er teknologier som det er viktig å kunne godt, om du ønsker å jobbe med webutvikling. Du vil starte med å lage nettsider som er helt enkle, og gradvis lære deg å lage mer avanserte sider.

En god webutvikler trenger ikke bare teknologiske ferdigheter, men må også ha evnen til å designe brukervennlige og visuelt tiltalende nettsider. I kreativitetsdelen av emnet får du utforske hvordan du kan bruke kreativiteten din til å lage nettsider med unike og engasjerende løsninger.

Studiet leveres av Høgskolen Kristiania. 

 

 

Læringsutbytte

Etter å ha tatt emnet kan du benytte HTML og CSS for å strukturere webinnhold, lage interaktive nettsider med animasjoner, og stilsette dem etter etablerte retningslinjer. Du kan anvende kreative teknikker og metoder til problemløsning, både individuelt og i grupper, og analysere og reflektere over gruppeprosesser i et team.

 

 

Opptak, oppstart og gjennomføring

Studiet kan kombineres med jobb og privatliv. Det er nettbasert med veiledningstekster, læringsfilmer, praktiske øvingsoppgaver og obligatoriske innsendingsoppgaver. Du vil motta personlig tilbakemelding fra en faglig dyktig veileder.

Emnet starter 27. august 2025 og avsluttes med eksamen desember 2025 / januar 2026. Du må få godkjent innsendingsoppgavene for å kunne ta eksamen.

Tilbudet er forbeholdt deg som bor i Fjellregionen eller Innlandet for øvrig. Det er begrenset antall plasser. Søkere som leverer nødvendig dokumentasjon først, får plassene.

For å søke må du ha generell studiekompetanse, delkompetanse etter 23/5-regelen eller realkompetanse. Les mer her om realkompetanse (du må være 25 år og ha en viss erfaring). Les mer her om delkompetanse etter 23/5-regelen (du må være 23 år og ha en viss erfaring). Kontakt oss hvis du ønsker mal for arbeidsattest.

 

 

Datoer for samlinger på Tynset

Datoer avklares i løpet av våren. Det blir en hel dags oppstartssamling, samt fire halve dager fordelt utover høsten.

Her kan du lese mer om det å være student ved Tynset studie- og høgskolesenter.

 

Prisinformasjon

Emnet er GRATIS.

 

 

Andre emner i årsenheten i Informasjonsteknologi:

  1. Digital teknologi (7,5 studiepoeng): Emnet ruster deg til å bruke digital teknologi effektivt. Du lærer hvordan datamaskiner fungerer og håndterer informasjon på ulike nivåer, hvordan datamaskiner kobles sammen i nettverk, og hvordan du kan feilsøke problemer som oppstår.
  2. Informasjonssikkerhet (7,5 studiepoeng): I dette emnet lærer du grunnleggende konsepter innen informasjonssikkerhet og personvern. Du lærer hvordan du utfører en risikoanalyse, reflekterer over sikkerhetsaspekter ved nett-adferd, og sikrer maskiner og nettverk mot relevante trusler.
  3. Etikk, samfunnsansvar og bærekraft (7,5 studiepoeng): Etikk, samfunnsansvar og bærekraft er viktig for omdømme, lønnsomhet og sosiale og miljømessige resultater. Emnet gir en grunnleggende innføring i problemstillinger, teori og verktøy innen disse områdene.
  4. Objektorientert programmering (15 studiepoeng): Emnet gir en grundig innføring i objektorientert programmering. Dette gir deg nøkkelkompetanse i å bidra til å utvikle store og komplekse systemer, på en måte som gjør systemene enkle å vedlikeholde og utvide.

Disse emnene vil fremover tilbys hos oss!

KI-generert illustrasjon med folk som lager nettsider